hierve_loco.jpg

Boka performance på Zoom!

Sveriges konstföreningar driver det nyskapande konstprojektet "Performance på Zoom" där tio konstnärer och konstnärsgrupper erbjuder konstföreningar att ta del av livesänd digital performancekonst. Från den 1 september 2021 till december 2022 kan er konstförening boka vår lecture-performance “Drömmer minnen av ett nu”.

Två konstnärer söker materialisera sin egen vacklande tro på mirakel genom att sätta det orörliga i rörelse. I södra Mexiko träder de in i en värld där plastfigurer och träskulpturer får liv, där uppenbarelser är vardag och där det gudomliga lämnar tydliga spår i den synliga världen. De möter  busiga helgon, svårmodiga Madonnor och ett truligt Jesusbarn som är ute och tassar om natten. El Niño Dios har leriga fötter efter nattens promenad och det händer att diverse Marior vägrar bo i den kyrka biskopen har bestämt. I Teotitlán del Valle finns en Kristus som blir allt äldre, och allt större. Träet vittrar, maskhålen blir fler och färgen flagnar. Ansiktsdragen har mognat, rynkor tillkommit. Och korset har blivit för litet.

”En intresseväckande och vacker föreställning med ett vetenskapligt perspektiv.”
Socialstyrelsens konst- och kulturförening

Vårt bidrag till Sveriges konstföreningars projekt heter “Drömmer minnen av ett nu”. Detta lecture-performance är en rapsodisk resa genom vårt verksbibliotek, som väver samman en socialt förankrad konstnärlig praktik med en biografisk betraktelse över minne, barndom och vördnad av bilder. Det tar sin utgångspunkt  i essäfilmen Dreaming the Memories of Now och ett urval av mer än 100 essäer som bygger på våra fältanteckningar. Essäerna utgör en encyklopedi som ges ut i bokform 2022.

Det finns möjlighet att boka en visning av långfilmen i anslutning till performancet, eller för intresserade att individuellt ta del av filmen via VOD till specialpris. Läs mer om bokning på Sveriges Konstföreningars hemsida.