djani-web.jpg

Marken under dina fötter

Han står med nedslagen blick, försjunken i egna tankar. Du går emot honom, då tittar han upp. Inte ser han förvånad ut, heller inte rädd. Tar du det avgörande steget fram mot honom, faller han – rakt baklänges – och blir liggande på marken. Ställningen rämnar. Ridån går ner. Och aktiekurserna faller i blindo.

Utställningen Marken under dina fötter på Arbetets Museum i Norrköping består av ett femtontal digitala bilder och interaktiva videoinstallationer som reagerar med besökaren. Utgångspunkten är fotografiska fragment av det stelryggade fall som konstnärerna under mer än ett årtionde återkommande gestaltat i film och videoinstallationer. Männen-som-faller får här sällskap av kvinnorna-som-vänder. De som knyter en knut på sig själva och därefter vänder sig om. Om de vill, vill säga.

Geska & Robert Brečevićs verk är bilder som uppträder – men bara i mötet med betraktaren, som med sin närvaro fulländar verket. Konstnärerna rör sig fritt mellan olika uttryck; film/video, fotografi och fysiska objekt. I deras arbete komprimeras samtidighetens stilla-skeenden till punktavtryck av utsträckta ögonblick.

Marken under dina fötter visas under perioden 25 november 2017-11 februari 2018 på Arbetets Museum i Norrköping.

DSCF6002.jpg DSCF6013.jpg DSCF5995.jpg DSCF6009_2.jpg DSCF6025.jpg DSCF5964.jpg DSCF6004.jpg DSCF6043.jpg